Kwaliteitsmanagement

POLÍTICA DE CALIDAD Y MEDIO AMBIENTE
ISO 9001:2015 – Kwaliteitspolitiek
ISO 14001:2015 – Milieumanagementsysteem


Kwaliteit is geen toeval. Om te voldoen aan de internationale kwaliteitsvoorwaarden en aan de eisen van een klantgericht, coöperatief en procesgericht kwaliteitsmanagementsysteem, heeft INDIGO DMC Group een controle bij TÜV Rheinland aangevraagd en is verkreeg hierbij het certificaat van de Europese Kwaliteitsnormen ISO 9001:2008 en ISO 14001:2004. Al na de eerste audit behaalde het bedrijf 99% van de vereiste ISO-eisen, een tot op heden nooit behaald resultaat tijdens een externe audit door TÜV Rheinland in Spanje.

Dit kwaliteitscertificaat betekent transparantie en zekerheid voor onze klanten en is geen keurmerk voor het leven: ons bedrijf moet namelijk door jaarlijkse strenge controles om een voortdurende ontwikkeling in de zin van een continu verbeteringsproces aan te tonen, om dit keurmerk te mogen behouden.

Voordelen voor onze klanten: In het kader van de huidige crisis in Spanje en het dagelijks faillissement van reisorganisaties, betekent dit certificaat transparantie en zekerheid voor onze klanten. Daarboven waarborgt ons kwaliteitsmanagementsysteem de permanente ontwikkeling in termen van een continu verbeteringsproces. Dit kwaliteitscertificaat is geen keurmerk voor het leven: ons bedrijf moet door jaarlijkse strenge controles en moet de transparantie en veiligheid telkens opnieuw kunnen bewijzen, om dit keurmerk te behouden.

De milieunorm ISO 14000 verwijst naar de vragen van het milieubeheer die gepaard gaan met de productieprocessen en dienstverleningen. Dit omvat de identificatie en controle van het milieu-impact, het verbeteren van de milieuprestaties, alsook het begrijpen van de systematiek van milieudoelen. Op dit vlak wordt geen niveausysteem opgegeven, maar een gedetailleerd en strategisch raamwerk, een milieumanagementsysteem, Environment Management System. De norm staat in samenhang met de ISO 9000 en ISO 26000 en is van toepassing op elke organisatie en zakelijke ondernemingen. De kwaliteit en de zorg voor het milieu is voor INDIGO DMC Group een onderscheidend kenmerk en herkenbaar in al onze producten. Sinds het begin van onze activiteiten zijn deze een absolute must in onze processen om onze klanten bevredigende resultaten te garanderen.

Ook bieden deze bijdragen aan duurzaamheid in al onze activiteiten: economisch, ecologisch en sociaal, die op hun beurt regelmatig worden geanalyseerd op continue verbetering. De kwaliteit, het milieu en de betrouwbaarheid zijn strategische instrumenten voor het concurrentievermogen, de rentabiliteit en de toekomstige ontwikkeling van INDIGO DMC Group.